Gilde Landgraaf

In memoriam

In memoriam Wynand van Dael

Voor ons allemaal was hij altijd de goedlachse man die steeds voor iedereen een goed en vriendelijk woord had, terwijl hij tegelijkertijd immer duidelijk was over zijn bedoelingen: aardig maar geen doetje, helder zonder dubbele bodem. Niemand ging met hem ‘kuieren’, maar de manier waarop hij voor zijn mening uitkwam was altijd respectvol en acceptabel voor de ander.

Veel bewondering oogstte hij ook voor zijn manier van denken, conceptueel, oplossings-gericht en constructief. En als zich al eens een verschil van opvatting voordeed, was het altijd Wynand die in staat was de ban te breken door een humorvolle opmerking of een oplossende kwinkslag.

Wynand was ook een vrijwilliger ‘pur sang’. Hij was heel graag als zodanig bezig en beschouwde het oprecht als een eer zich voor andere mensen of organisaties te mogen inspannen. Het werken als vrijwilliger voor ons Gilde, maar ook voor andere verenigingen en instellingen deed hij belangeloos; hij vond er veel voldoening in en, nogmaals gezegd: het was hem een grote eer. Niet velen weten van de pogingen die ondernomen zijn hem in het openbaar te eren voor zijn vele goede werk. Hij was daarin zeer resoluut: “Ik verricht mijn werkzaamheden geheel vrijwillig en wens daarvoor geen enkele andere beloning dan het gevoel dat ik daarmee mijn plicht vervul”

Dat was helemaal Wynand van Dael!!

Als medeoprichter zou hij in september 25 jaar lid zijn van het Service Gilde Landgraaf. Tegelijk met het zilveren jubileum van ons Gilde zou hij zelf in alle bescheidenheid datzelfde feestje gevierd hebben. Wij hadden het o zo graag met hem gevierd!

Graag wensen wij Lous, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte en zeggen graag met jullie: Wynand was een lieve, zorgzame man en een groot mens.

Dat hij moge rusten in vrede.

Bestuur van het Service Gilde Landgraaf.