Gilde Landgraaf

25-jarig jubileum

25 jaar Stichting Service Gilde Landgraaf


Op 9 september jongstleden vierde het Service Gilde Landgraaf, onder grote belangstelling, zijn 25 jarig jubileum met een Open Dag in het Burgerhoes, onderdeel van het gemeentehuis van Landgraaf.
Het Service Gilde is een stichting die volledig draait op momenteel 95 vrijwilligers, waaronder 45 docenten, die voor ± 500 mensen cursussen verzorgen. Deze cursussen variëren van Romaanse en Germaanse taalcursussen, tot boekbinden, kalligrafie, glas-in-lood, schildercursussen, bridge, verkeerslessen voor ouderen en diverse workshops, zoals Mindfulness. Voor de laatste klassen van de Landgraafse basisscholen en voor volwassenen verzorgt het Service Gilde multiculturele projecten.
De cursussen, die gegeven worden in het boven genoemde Burgerhoes worden gevolgd door mensen van alle leeftijden van binnen en buiten Parkstad. Daarnaast trekken we ook de grens over en wordt er in Ubach-Palenberg een cursus Nederlands verzorgd voor Duitse grensbewoners.
Tijdens de Open Dag was er een tentoonstelling van de werken van de cursisten schilderen en waren er presentaties van boekbinden, kalligrafie, mindfulness en van Chinees painting.
De toespraken waren van onze waarnemend voorzitter dhr. Jan. Bonten en van burgermeester R. Vlecken van Landgraaf en beiden wezen terecht op het belang van vrijwilligerswerk in het algemeen en op het onderwijskundig en culturele belang van het Service Gilde voor Landgraaf.
Dhr. Pierre. Kusters leidde de eerste uitreiking in van het jubileumboek, dat ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum is geschreven.
Volgens goed Limburgs gebruik was er tijdens de Open Dag ruime aandacht voor de catering en konden de 160 bezoekers na afloop het jubileumboek in ontvangst nemen.