Gilde Landgraaf

Afscheid Ed Silvertant

Afscheid van Ed Silvertant als bestuurslid bij Service Gilde Landgraaf

Sinds 2 september 1992 is Ed vrijwilliger geweest bij het Gilde. Na meer dan 25 jaar vond hij zelf dat het tijd werd een stapje terug te doen.

Na de oprichting van het Gilde in juni van datzelfde jaar door de heren Haenen en Mol, werd hij al snel benaderd om samen met de in maart overleden Wynand van Dael deel uit te maken van het ‘bestuur’. En hij was niet zo maar bestuurslid, nee tot 2011 was hij voorzitter en na het aantreden op Eds verzoek van Bert Janssen als voorzitter is hij tot 31 december 2017 nog vicevoorzitter geweest.

Ed was na een moeizaam begin de onvermoeibare promotor van de projectmatige opzet. Hij onderkende het gegeven dat er meer bereikt kon worden met het gelijktijdig inzetten van docenten. Zo kon het Gilde langzamerhand worden wat het momenteel is. Een stichting die talen en creatieve cursussen aanbiedt, maar ook lessen in bridge, mindfulness enz. Zelf was Ed de cursusleider van het project Veilig op weg. Onvermoeibaar zette hij zich in om dit tot een succes te maken. En een succes was het zeker, want binnenkort vindt de vierentwintigste editie plaats.

Niet alleen bij Service Gilde Landgraaf heeft Ed zijn sporen verdiend. Hij was in al die jaren ook de voorzitter, respectievelijk plaatsvervangend voorzitter van het provinciaal overleg. Sterker, hij was daarvan zelfs de oprichter, omdat hij wist dat met overleg veel bereikt kon worden. Als vertegenwoordiger van de provincie was hij tevens de Limburgse afgevaardigde voor Gilde Nederland.

Het spreekt vanzelf dat Ed al vele keren is onderscheiden: een koninklijke, diverse van het Gilde en in 2012 werd hij in Landgraaf vrijwilliger van het jaar. Dankzij o.a. zijn inzet won het Gilde verschillende prijzen, bijvoorbeeld voor het Mijnbouwproject. Een loopbaan als vrijwilliger om trots op te zijn. Gelukkig blijft hij op de achtergrond bij het Gilde betrokken, zodat zijn kennis, kunde en ervaring niet verloren gaan.