Bel ons045 - 569 56 80

Stuur een E-mailgildelandgraaf@gmail.com

Ons adresSweelinckplein 1, 6371 LB Landgraaf

Kalligrafie Kalligrafie

Cursus Kalligrafie

Kalligrafie is de kunst van het schoonschrift. Kalligrafie kan o.a. toegepast worden bij het maken van felicitaties, feestkaarten, oorkondes en menukaarten.

De docent behandelt de schriftsoorten Karolingisch (Karel de Grote, 800 na Chr.), Gotisch(1100 na Chr.) en Italic (1400 na Chr.). U leert schrijven met behulp van een bandschriftpen. Eerst worden deze schriftsoorten besproken. Vervolgens kunnen de cursisten een keuze maken voor de schriftsoort die gedurende deze begincursus behandeld wordt. Hierbij zal schriftgeschiedenis de praktische vaardigheid ondersteunen.

Het betreft een beginnerscursus waaraan echter ook personen kunnen deelnemen die al enigszins gevorderd zijn in deze materie. Er wordt gewerkt aan de hand van voorbeelden die desgewenst ook thuis geoefend kunnen worden. Er is geen specifieke vaardigheid of voorkennis vereist. De bijdrage in de kosten is € 45,00 voor 10 lessen, excl. papier, pen en inkt. Pennen zijn de eerste les te leen. Daarna dient u ze zelf aan te schaffen.

Inlichtingen dan wel aanmelden kan met het inschrijfformulier op deze site, telefonisch of per mail (zie onder contact op deze site).